1 msk skalade hampafrö (kan ersättas med sesamfrö)
2 cm färsk ingefära, skalad
1 msk sirap tex lönn-, eller kokossirap
4-6 istärningar
Inspiration till dekoration
Färsk frukt och bär
Strödadlar, eller -fikon
Chiafrö
Incabär
Torkad mango
Kokoschips
Skölj spenat (om färsk) och bladselleri. Skala bananerna. Lägg i allt i en mixer och mixa snabbt ihop. Häll i övriga ingredienser och kör till en jämn massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.
Häll genast upp i två skålar och dekorera. På bilden har vi dekorerat skålarna med kiwi, incabär, kokosflingor, strödadlar, hampafrö, torkad mango samt lite Daddel och kokosnötsmüsli.
Servera omgående. Smaklig spis!
Ingredienser
1 näve spenat (färsk eller fryst)
10 cm bladselleri
2 bananer
1 msk pumpakärnmjöl eller pumpakärnor
1 msk skalade hampafrö (kan ersättas med sesamfrö)
2 cm färsk ingefära, skalad
1 msk sirap tex lönn-, eller kokossirap
4-6 istärningar
Inspiration till dekoration
Färsk frukt och bär
Strödadlar, eller -fikon
Chiafrö
Incabär
Torkad mango
Kokoschips
Instruktioner
Skölj spenat (om färsk) och bladselleri. Skala bananerna. Lägg i allt i en mixer och mixa snabbt ihop. Häll i övriga ingredienser och kör till en jämn massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha en lösare konsistens.
Häll genast upp i två skålar och dekorera. På bilden har vi dekorerat skålarna med kiwi, incabär, kokosflingor, strödadlar, hampafrö, torkad mango samt lite Daddel och kokosnötsmüsli.