Mat
OM OSS
Om oss
Våra märkningar
GDPR & Cookies
MAT
Produkter
HUD & HÅR
Hud och hårvård
KONTAKT
Kontakta oss
SE
SE
DK
NO
EN
DE
FI
Grillad paprika och spetskål med ramslöksvinaigrette
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Grillad paprika och spetskål med en vinaigrette på ramslöksolja, äppelcidervinäger och citron. Toppad med oregano och svartpeppar mix
Ingredienser
Instruktioner
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Ingredienser
4 st paprikor
4 st små spetskål
1 msk oregano
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk flingsalt
Vinaigrette
1 dl ramslöksolja
1 msk Kung Markatta äppelcidervinäger
saften från ½ citron
flingsalt
Instruktioner
Tänd grillen, när det fortfarande brinner, grilla paprikorna hårt runtom så att de blir svarta på utsidan.
Lägg över paprikan i en plastpåse och låt svalna i cirka 10 minuter.
Gnugga sedan av skalet genom att massera paprikan när den ligger kvar i påsen.
Skär ner dem i jämnstora bitar.
Klyv spetskålen på längden, pensla med lite olivolja.
Lägg dem med snittytan ner mot grillen vid hög värme, det går snabbt så kolla då och då om den tagit färg.
Vänd dem och lägg dem sedan på indirekt värme och låt dem rostas i ca 20-30 minuter, beroende på storlek och värme.
Lägg oreganon, svartpeppar och salt i en mortel.
Mortla några varv, tills det är grovmalet.
Mixa ramslöksoljan, vinägern och citronen, smaka av med salt.
Droppa vinaigretten över den grillade paprikan och spetskålen och avsluta med den torkade kryddan precis innan servering.
Relaterade produkter
Oregano
6 gr
Fransk Äppelcidervinäger
750 ml
Olivolja Extra Virgin
1 L
Liknande recept
Tofu & Grönsaksspett
Grillad Tofu med en bädd av mixade örter
Grillade portabellosvampar med krämig kikärtsröra
Grillade morötter och vårlök med slät vit bönröra smaksatt med vit miso.
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent